Ambisjonen og mobilisering

God kveld mine kjære lesere!

Mange er kjempeglade over at, Vetle´s kamp er oppe og går. Inkludert meg selv, det var ikke like enkelt som jeg hadde håpet. Det krevde mye av meg selv. Men, gleden av at andre føler «seier og jubel på side-benken.» Gjør meg godt. Starten har i hvert fall begynt.

Jeg ønsker og håper, å vær en motivator for mange andre som kommer eller er i samme situasjon som meg. og at andre finner trøst og hjelp I bloggen min? Det betyr utrolig mye for meg. At jeg fra sykehussengen, her jeg ligger. Kan være til hjelp og trøst for andre. At jeg får bidratt og hjulpet andre. Er utrolig viktig for meg! For jeg skulle så gjerne ønsket det selv.

Det er jo dette som er min ambisjon (interesse) med bloggen. Den skal handle om – alle nedturene og alle oppturene -kampen jeg kjemper nå, og ikke minst «systemet» – (Helsevesenet, Bydelen og Kommunen – bevilgninger). Sammen skal vi alle ha og få verdigheten og rettferdigheten vi fortjener, og har krav på. Vi er heldige som har et helsevesen, i forhold til mange andre land. Men et velfungerende helsevesen, har vi på langt i fra ikke. – Jeg vil komme tilbake til dette temaet senere….

Etter jeg ble sengeliggende. Så har kroppen forfalt betraktelig. Både det fysiske og det mentale. Det er skremmende hvor fort gal retning det går, når man ikke hverken går eller står. Mobilisering, er temaet og fokuset i mine dager. Å komme seg opp av sengen, å sitte i rullestolen i èn 70 graders vinkel. Èn times tid om formiddagen og èn times tid om ettermiddagen/kveld er del-målet. Dagene går rett og slett på å lære å sitte. ikke bare sitte, men sitte i riktig stilling og posisjon. Jeg er vant til å ligge i rullestolen og sengen. Ja, det høres kanskje rart og dumt ut? Men, sengen er «døden» den tar å «suger» alle kreftende i fra deg. Det er helt forferdelige komplikasjoner som oppstår ved immobilitet. (senere vil jeg skrive et innlegg om dette, om forebygging.)

IMG_2658

Det er festet en gradeskive på rullestolen. Som viser 70° vinkel på tilt (selve rullestol setet sin vinkel.)

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 22.43.56

For de som vil følge med på bloggen kan dere like facebooksiden min , her vil jeg legge ut alle innleggene mine. 🙂

– Use your past to change the future – Vetle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: