Livet mitt før ulykken, og livet mitt som forsvant. Hva skjedde? Del 1:

God kveld min kjære lesere! Uansett om jeg starter å skrive innlegget på dagtid, så tar det hele dagen før det blir ferdig og publisert. Takk for tålmodigheten! Forsidebildet: Nesøya – våren 2015
Dette bildet er tatt to måneder før ulykken og den skjebnesvangre natten i mai.

IMG_2119

Håpstreet i sykehus kirken – A-hus

Først vil jeg takke for støtten, omtanken, kjærlige ord, tanker, klemmer, meldinger, besøk, Og tilbakemeldinger fra dere alle. Det henter frem et godt smil, og en varm glede på innsiden. En «domino brikke» ble satt opp. Blir faktisk rød i kjakene. Responsen har vært enorm, større en forventet. Og støtten enda mer. Men en ting er viktig å huske! Intensjonen og ambisjonen med denne bloggen, er først og fremst at vi skal få til en endring for meg og mange andre. Slik at vi får den verdigheten og rettferdigheten vi fortjener og har krav på. Systemet skal ikke vinne over oss. Jeg er dønn ærlig, og holder ikke tilbake detaljer. Med mindre de er altfor tøffe for meg og dere. Jeg håper mine erfaringer og teknikker vil være til stor hjelp for andre. Jeg skulle så sårt gjerne ønsket, at jeg hadde funnet en lignende side i min sjokk prosess og i all sorgen fra starten.

Jeg får mange henvendelser fra andre som er i samme situasjon og har det vanskelig. Som kjenner seg igjen i det jeg skriver, og som har lignende erfaringer som meg. Jeg får også meldinger fra rådville venner og pårørende til noen som er i samme eller lignende situasjon, og sliter. Tillit er èn stor gave! og jeg føler meg ydmyk og beæret over tilliten som blir vist til meg og minst til bloggen.

Jeg har ligget hele dagen å tenkt på hvor mye, jeg savner å kjøre min lillebror på 15 år på ungdomsskolen. Vår lille og gode kvalitetstid sammen i bilen. Jeg gjør hva som helst for å få den gleden og stunden tilbake. Og ikke minst sitte i rushtrafikken med en god kopp fersk rykende kaffe i bilen på vei til jobb, savnet er stort.

Før ulykken min i mai 2015, var jeg frisk som en fisk. Jeg var en livsnyter uten like. Untatt at jeg slet med depresjoner som mange andre gjør i dag. Men jeg brukte mine mestringsstrategier og fikk god behandling. Jeg bodde alene for meg selv i en leilighet i Oslo. De som kjenner meg, beskriver meg som en livsglad og målbevisst kremmer med glimt i øyet. Jeg jobbet som selvstendig næringsdrivende, jeg trivdes godt med mitt valg. Luxinor Group Nordic –  Intensjonen var oppkjøp av varepartier fra konkursbo(er), tvangssalg, skade-transport, import av tekstiler og utstyrsvarer.  Jeg stortrivdes, men ønsket større og flere utfordringer. Jeg startet å jobbe som daglig leder i ett bilselger firma. Arbeidsoppgavene var den totale driften av butikken. Ingen dager var like, men lange dager og netter ble jeg sittende på kontoret. Jeg leverte gode resultater, med god omsetning. Deretter følger det med at pengesekken ble større. Jeg fartet rundt hver eneste dag, i luksusbiler i millionklassen og spiste ute på restauranter nesten hver eneste dag. Men det var ikke nok, jeg ønsket flere utfordringer, og kjempet for berømmelse. Jeg var så «sulten» på suksess, resultater og enda flere utfordringer. Deretter startet jeg med kjøp & salg av gull, og diamant smykker.

Pengene strømmet inn… Livsstilen endret seg betraktelig. Jeg hadde så vidt tid til å få et par timer på øye, søvnen ble glemt. Jeg var lykkelig over mestringen, og ikke minst at jeg hadde fått til alt på kort tid.. Men de fysiologiske behovene ble ikke godt nok ivaretatt. Jeg klarte meg mer en greit med det jeg hadde. Men jeg ønsket mer, slik at jeg kunne hjelpe de rundt meg. Det har alltid vært viktig for meg å delta i frivillig arbeid og å hjelpe andre. Tidligere i hele livet har jeg satt meg selv på sidelinjen. Jeg tok meg selv hardt i nakkeskinnet, og tok meg mer tid til min familie. Men jeg glemte meg selv og mine venner alt for ofte. Jeg var så i farta og opptatt av å velge de riktige veiene i livet, at jeg så ikke «varselsignalene» før det var for sent. Alle handlinger følges av et resultat, konsekvenser og tilfeldigheter.

22. mai – 2015. Blir jeg utsatt for en alvorlig ulykke i Bærum, rundt midnatt. Og blir akutt syk, i koma på respirator. For meg er alt helt stille der jeg ligger, men for alle andre er det et rent helvete og fullstending kaos. Jeg husker ingen-verdens-ting, jeg våkner opp på intensiven på Ullevål sykehus, lam fra livet og ned og kjenner ikke mine egne bein og venstre armen lenger… DEL 2. fortsetter…

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 22.43.56

For de som vil følge med på bloggen kan dere like facebooksiden min , her vil jeg legge ut alle innleggene mine. 🙂

– Use your past to change the future – Vetle

1 kommentarer på «Livet mitt før ulykken, og livet mitt som forsvant. Hva skjedde? Del 1:»

  1. Utrolig att du skriver dette. Jeg har vert med på den lange prosessen din. Og fullt med på deg. Ufattelig att systemet har sviktet helt rundt deg og hygiene behovet rundt deg. Ahus har vert en av di værste stedene du har vert på. Der fokuserer dem på en ting og driter i resten og behandler pasienter ufattelig dårlig. For å ikke snakke om den dårlige oppfølgingen du har fått. Blitt satt uten for leiligheten uten att det har blitt tilrettelagt for deg og dine behov. Flere timer har vi måtte stå ute på gaten. Flere ganger frem og tilbake. Etter alt du har vert i gjennom det siste halv året har vert helt gjævelig. Jeg håper denne bloggen vill hjelpe andre og deg for å få det man har krav på og den hjelpen man trenger. Håper du kommer deg opp og ut og kan gjøre di tingene du gjorde før. Savner di tidene. Og gleder meg til ting blir bedre der man kan ta deg med ut igjen. 🙂 så du får det bedre med deg selv. Savner deg masse. Stå på. Dette skal bare bli bedre. 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: